Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

 • Kontakta oss

 • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

PBM logo

DE SENASTE NYHETERNA INOM BETEENDEPSYKOLOGI.

PBM-Bloggen

12 maj 2021

Vad gör du om dina medarbetare inte verkar må bra?Forskning visar att tjugo procent av individerna på svenska arbetsplatser lider av psykisk ohälsa. Tyvärr är det allt för få som söker hjälp vilket kan få allvarliga konsekvenser för både individer och organisationer. 

Läs om vad våra psykologer Erik Pettersson och Alette Hellström från PBM Hålbart Arbetsliv Östergötland tänker om vad du kan göra i förebyggande syfte – och hur du agerar om du misstänker att en medarbetare inte mår så bra på kbtflow.se/blogg/medarbetare

2 juli 2020

Tio tips för en hållbar omstart under corona

Coronapandemin har utmanat både verksamheter och individer och tvingat fram en enorm omställning. Nu närmar sig hösten och ännu är inget sig riktigt likt.
För att stötta organisationer i att skapa hållbara, hälsosamma och högpresterande arbetsplatser under dessa omständigheter har vi tagit fram en guide med de viktigaste tipsen på en hållbar omstart.

Under våren har de flesta av oss utmanats på ett sätt som vi inte trodde var möjligt. Inom bara en vecka ställdes vår verklighet om och saker som tidigare togs för givet blev nu omöjliga – vi kunde inte resa, komma till vår arbetsplats eller träffa nära och kära.

För vissa samhällsbärande verksamheter ökade belastningen markant och personal har utsatt sig för ökade risker för att kunna ge den service och vård som uppdraget innebär. För våra kunder och samarbetspartners har denna period varit utmanande och svår på olika sätt, beroende på vilken verksamhet man driver.

PBM har arbetat med att stötta individer, grupper och organisationer i att orientera sig i denna nya verklighet, och läget är fortfarande osäkert när Sverige nu går in i en semesterperiod.

Nu står vi inför en höst där flera verksamheter planerar att försöka hitta en väg framåt i denna nya vardag och försöka återgå till ett läge närmare den löpande verksamheten. För att skapa en hållbar omstart i höst krävs planering, kommunikation och medvetna aktiviteter från ledare och HR inom verksamheten.

Vi har identifierat tio viktiga områden där vi formulerat råd till ledare, chefer och HR för att ta verksamheten framåt till hösten på ett hållbart sätt som tar osäkerheten skapad av coronapandemin med i beräkningarna. Dessa områden är:

 • Planera verksamheten inför hösten
 • Skapa en gemensam vision och riktning
 • Kommunikation och dialog
 • Omstart av team
 • Check-in i arbetsgruppen
 • Fånga upp individen
 • Optimera prestation i uppstarten
 • Skapa möjligheter för socialt stöd
 • Agera som en förebild
 • Skapa systematiskt lärande

Dessa tio råd har vi samlat i en guide: tio tips för en hållbar omstart. Du laddar ner den genom att klicka på länken nedan.

Våra rekommendationer riktar sig till alla nivåer: planering av verksamheten på ett nytt sätt, skapa förutsättningar för team att prestera samt ge stöd och involvera medarbetare.

Fyll i formuläret för att ladda ner  våra tio tips för en hållbar omstart


SENASTE

KATEGORIER

Arkiv