Vi ställer inte in - vi ställer om! Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar.
Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video.
Varmt välkommen till oss på PBM!
Frikort och landstingstaxa gäller. Klicka här för att logga in (använd Google Chrome, Firefox eller Safari på desktop).
Dessa tjänster gäller alla generella behandlingar. Använd Google Chrome, Firefox eller Safari på desktop för att öppna beställarportalen.
Videolänksbehandling
Klicka här för att läsa mer och beställa behandling online.
Beställarportal
Här kan du som privatpersoneller beställare från privat företag och offentlig organisation på ett säkert och enkelt sätt beställa behandling, utredning, grupphandledning, kartläggning, coaching, med mera.
Andreas Schill fortsätter lägga ut texten kring förändring.
Senast påstod jag att; ” Förändring är en absolut förutsättning för alla organisationer!”
Vad menar jag då med det? Ja, vill man vara väldigt filosofisk så kan man gå tillbaka till Herakleitos (500f.kr) och hans teori om att ”allt flyter” (Panta Rei –ni vet). Sanningen är ju någonstans att han har helt rätt och att vi lever i en tillvaro som inte alls är så stabil och förutsägbar som vi tror. Snarare bygger vi upp en egen kognitiv schimär av att saker och ting är beständiga och likadana som de var igår. Här är det väldigt lätt att halka in på intressanta sidospår som; ”hur är det med universum egentligen, är det ständigt expanderande? Eller är det statiskt och i ständigt förfall?” och ”Är jag samma person idag som jag var igår?” Eftersom tankar av det slaget lätt väcker kraftig existentiell ångest, så ska vi inte fördjupa oss i dem. Vi ska istället vända oss till Harvard och Clayton Christensens artikel ”Innovation killers” (HBR; 2008). Christensen presenterar en modell för att sätta en prislapp på att inte förändras (eller egentligen på att inte investera i utveckling). Han stipulerar att en organisation som inte utvecklas i tillräckligt hög grad, kommer att tappa 1% av sin marknadsandel per år. Det hela handlar om att marknaden, d.v.s. den arena man som organisation befinner sig på ständigt rör sig framåt.Att inte förändras innebär därför inte att stå stilla, det innebär att långsamt förfalla. Slutsatsen är alltså att världen fungerar på samma sätt som lönerevision, om din löneökning är mindre än inflationen, så är det inte en ökning.
Alla organisationer behöver följaktligen utvecklas och förändras för att inte försvinna över tid. Dessutom behöver man vara duktig på att bedöma i vilken riktning världen rör sig, missbedömer man åt vilket håll marknaden snurrar kan tappet bli betydligt större än 1%. Nokia och Facit är tyvärr goda exempel på hur stort tappet kan bli.
Visst är det en härlig tanke: alternativen är att förändras eller gå under och om vi väljer att förändras i fel riktning, då går vi också under, fast jättesnabbt.