Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

  • Kontakta oss

  • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

PBM logo

DE SENASTE NYHETERNA INOM BETEENDEPSYKOLOGI.

PBM-Bloggen

8 maj 2015

Jobbstress ökar risk för diabetes – oavsett livsstil i övrigt

Medarbetare som upplever höga krav och låg grad av kontroll på jobbet drabbas lättare av stressreaktioner – men också av diabetes, visar en nyligen publicerad studie.

Anställda med denna typ av arbetssituation visade sig löpa 15 procent högre risk för att utveckla typ-2-diabetes än andra. När forskarna räknade bort påverkan av vissa livsstilsfaktorer - fetma, fysisk inaktivitet, rökning och alkohol var diabetesrisken fortfarande förhöjd med 11 procent.

Resultaten kommer från en sammanställning av 13 vetenskapliga studier, innefattande nästan 125 000 personer i fem europeiska länder.

Nyligen visade forskare på ett samband mellan lång arbetstid och förhöjd diabetesrisk. Inte helt förvånande spelar även arbetets organisation en stor roll för denna, visar de nu publicerade rönen.

Läs mer här

SENASTE

KATEGORIER

Arkiv