Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

  • Kontakta oss

  • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

PBM logo

DE SENASTE NYHETERNA INOM BETEENDEPSYKOLOGI.

PBM-Bloggen

31 oktober 2019

Långa köer till BUP i alla regioner

Alla regioner i Sverige har misslyckats med att leva upp till vårdgarantin för barn- och ungdomspsykiatrin, att barn och ungdomar ska få en första bedömning inom 30 dagar. Men Psykiatripartners i Östergötland, en del av PBM Sweden AB, lyckas uppnå vårdgarantin på sina BUP-mottagningar. Ett strukturerat och välplanerat arbetssätt ligger bakom resultatet.

Enligt vårdgarantin i barn- och ungdomspsykiatrin ska en patient få sin första bedömning inom 30 dagar. Men ingen region lyckas uppnå detta, rapporterar bland andra TV4 Nyheterna.

Men Psykiatripartners i Östergötland, en del av PBM Sweden AB, uppfyller vårdgarantin till 100 procent på sina fyra BUP-mottagningar och det går max tre månader innan behandling sätts in.

- Vi har ett strukturerat sätt att ta emot nybesök där vi definierat vad som ska göras, hur det ska göras, när och av vem. Familjen erbjuds upp till fem behandlingstillfällen direkt – det gör att vi snabbt kan påbörja en intervention och minska lidandet, säger Christin Källström, verksamhetschef och vd för Psykiatripartners.

När det gäller okomplicerade adhd-utredningar har Psykiatripartners ingen väntetid alls.

- Vi har ett snabbspår för okomplicerade adhd-utredningar med ett besök hos läkare och ett besök hos psykolog och ett tydligt schema för detta, säger Christin Källström.

Gotland ligger högst i landet, där blir 97 procent av patienterna bedömda inom 30 dagar. Sämst är Dalarna, som bara lyckas uppfylla vårdgarantin i 18 procent av fallen.

SENASTE

KATEGORIER

Arkiv