Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

  • Kontakta oss

  • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

PBM logo

DE SENASTE NYHETERNA INOM BETEENDEPSYKOLOGI.

PBM-Bloggen

22 september 2015

Sömnappen

Idag gästbloggar den personliga tränaren och hälsoskribenten Sofia Sjöström om Sömnappen på PBM Flow. Inlägget har också publicerats på Sofias blogg som finns på Metro Mode.

LITENPTigräsetsomserutattsovaellernåt

Som jag berättade tidigare är jag ambassadör för MindApps som bland annat gör Mindfulness appen som jag skrev om på min blogg ptfia.metromode.se Jag är så glad över att få jobba med det här företaget som verkligen vill göra gott för folkhälsan.

Eftersom de nyligen har lanserat ”Sömnappen – För Bättre Sömn” vill jag prata om sömnen.

Jag tillhör de som somnar relativt enkelt och sover till klockan ringer utan att vakna. Min sambo är tvärtemot och vaknar ofta flera gånger under natten, har svårt att somna om och han minns knappt senaste han sov en hel natt och vaknade utvilad.

Att allt fler sover sämre och att sömnen påverkar vår hälsa är ett faktum som vi blir allt mer medvetna om. Det finns mängder med knep att ta till för att förbättra sin sömn och det är här Sömnappen kommer in.

Har man svårt att sova och tröttnat på knep som ”ha svalt i sovrummet” så rekommenderar jag er verkligen att ge den här appen en chans.

Den är så mycket mer än att logga in sömn, det handlar om helheten.

- Sömnappen är ett KBT-baserat verktyg för personer med sömnproblem.

- Guidade övningar och statistik kommer att hjälpa dig att förbättra din sömn.

- Utvecklad genom ett samarbete med PBM Sweden, experter i beteendepsykologi.

Sömnappen 1

När vi ändå pratar sömn vill jag lägga med en rekommendation från dem när du har svårt att somna:

- Ligg inte kvar i sängen om du inte kan somna. Om sömnen inte infinner sig på ca 30 minuter är det bättre att gå upp och göra en lugn aktivitet, t ex läsa en bok eller lyssna på stillsam musik, tills du blir sömnig igen (tills ögonlocken känns tunga). Ligg inte kvar i sängen och grubbla eller stressa upp dig om du inte kan sova.

Anledningen till att vi inte bör ligga kvar i sängen är att vi riskerar att associera själva sängen till stress, oro och vakenhet snarare än sömn vilket kan komma att påverka hur vår kropp reagerar då vi lägger oss i sängen i framtiden.

Ni hittar Sömnappen i appstore och liknande där den heter ”Sömnappen – För Bättre Sömn”.
Sofia Sjöström

(Presenteras i samarbete med MindApps)

SENASTE

KATEGORIER

Arkiv