Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

  • Kontakta oss

  • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

DE SENASTE NYHETERNA INOM BETEENDEPSYKOLOGI.

PBM FLOW

16 november 2016

Allt fler stressrelaterade sjukskrivningar

Från 28 000 till 70 000. På sex år har antalet sjukskrivna på grund av stress mer än dubblerats, rapporterar tidningen Kommunalarbetaren. Värst är läget i västra Götaland.

Alingsås är den kommun i landet som drabbats hårdast. Där är närmare 300 av de drygt 23 000 arbetsföra invånarna sjukskrivna med stress som grund, skriver tidningen som genomfört en granskning av hur stressrelaterade sjukskrivningar ökat mellan 2009 till 2015.

Kommunalarbetaren har listat vilka kommuner som har flest fall av stressrelaterade sjukskrivningar och vilka av fackförbundets yrkesgrupper som drabbats hårdast.
Tidningen presenterar också några patientfall bland sina artiklar om stressens Sverige.

Om flera personer blir sjukskrivna på en arbetsplats har arbetsgivaren en skyldighet att undersöka om det beror på arbetsmiljön. Men även om sjukdomen har privata orsaker ska arbetsbelastningen anpassas till den anställdes arbetsförmåga, konstaterar Arbetsmiljöverket i en av Kommunalarbetarens artiklar.

Läs mer i Kommunalarbetaren


Välj månad

KATEGORIER

SENASTE