Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

  • Kontakta oss

  • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

DE SENASTE NYHETERNA INOM BETEENDEPSYKOLOGI.

PBM FLOW

25 november 2019

När du känner att du inte räcker till

Att känna att man konstant står inför oöverstigliga hinder, att aldrig riktigt räcka till, är något som fler och fler upplever. Men enligt en artikel i Harvard Business Review är det inte dig det är fel på – vi har helt enkelt passerat gränsen för hur mycket mer avancerad information vi kan ta hand om och samtidigt vara effektiva.

Den ökade takten, digitaliseringen och allt mer komplicerade arbetsuppgifter sköljer över oss. Detta samtidigt som privatlivet ska se ut som på Instagram. Vårt komplexa och moderna liv har nu, enligt en artikel i Harvard Business Review, passerat gränsen för hur mycket mer avancerad information vi kan ta hand om och samtidigt vara effektiva. Detta har inte något med intelligens att göra. Enligt professorerna Robert Kegan och Lisa Lahey handlar det snarare om hur vi är förprogrammerade att läsa av världen vi lever i.

Att känna sig konstant överhopad av intryck får effekter i form av kognitiv utmattning, något som kraftigt påverkar förmågan till problemlösning, prestation med mera.

Tecken på att man har lastat upp för mycket på ”tallriken” är till exempel bristande koncentrationsförmåga och logik samt glömska och trögtänkthet.

När man inte hinner med allt som man förutsatt sig är ofta grundreaktionen att försöka jobba ännu mer och hårdare, men detta är bara att bita sig själv i foten. Även om du går upp mitt i natten har du inte en chans. Detta eftersom den mentala ketchupeffekten gör dig så ineffektiv att känslan av överbelastning späs på ytterligare.

Tidningen Chef, som refererat artikeln i Harvard Business Review, har listat fem strategier som kan vara användbara innan man börjar gå på knäna. Här kan du ta del av tipsen

Välj månad

KATEGORIER

SENASTE