Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

  • Kontakta oss

  • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

Hälsoångest

Hälsoångest

Hälsoångest kallades tidigare för hypokondri och innebär att man oroar sig överdrivet mycket för sin hälsa. Ofta oroar man sig för olika typer av kroppsliga symtom och över att ha olika sjukdomar. Man blir inte av med oron trots att man gör många undersökningar och besök i vården. Oro är en del av livet och många människor oroar sig periodvis över olika saker i livet. Generellt kan man säga att när oron och ångesten påverkar livet eller livskvaliteten så bör man söka hjälp. 


Hur minskar jag min hälsoångest?

Nycklarna till att minska sin hälsoångest är först och främst att identifiera det hela som ett orosproblem och inte ett hälsoproblem vilket betyder att man inte kommer att bli kvitt sin oro genom olika typer av hälsoundersökningar eller provtagningar. Sedan behöver man identifiera vilka beteenden som driver och upprätthåller oron över hälsan, det kan se olika ut hos olika individer, men ofta handlar det om att leta efter symtom och tecken på sjukdom, söka information om olika sjukdomar på nätet eller diskutera hälsa och sjukdomar med människor i sin omgivning.

En KBT-kontakt hos PBM hjälper dig att förstå din problematik, hitta dina problemskapande beteenden och genomföra beteendeförändringar som minskar eller avhjälper problemet.

Kontakta oss

Läs våra databasbehandlingsvillkor.

Jag godkänner att PBM Sweden sparar och behandlar mina uppgifter i analys, marknads- och profilsystem.