Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

  • Kontakta oss

  • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

Kronisk smärta

Kronisk smärta

Lider du av kronisk smärta i rygg, nacke eller axlar? I så fall är du inte ensam.

Kronisk eller långvarig smärta definieras som ett smärttillstånd som varat mer än tre till sex månader. Långvarig och kronisk smärta är idag ett folkhälsoproblem, idag är ca 40% av svenska befolkningen sjukskriven p.g.a. smärta i axlar, nacke eller rygg. Smärtan kan vara det dominerande problemet men ofta uppstår smärta samtidigt eller efter en tid av psykisk ohälsa. Det är inte ovanligt att personer som drabbas av utmattningssyndrom också besväras av smärta i muskler, huvud och nära leder. Smärtan och de stressrelaterade symtomen samverkar ofta, har du mer smärta upplever du också mer stressymtom eller nedstämdhet.


Behandling av kronisk smärta

Sömnen störs av både psykisk ohälsa och smärta. Många av de behandlingsstrategier som PBM använder vid stressrelaterad ohälsa har även effekt vid dessa smärttillstånd. KBT och  avslappning kombinerat med fysisk aktivitet hjälper ofta både vid långvarig smärta som psykisk ohälsa. Ibland använder vi läkemedel såväl sedvanliga smärtläkemedel som antidepressiva, vid nervsmärta kan även andra läkemedel vara till hjälp. Under en kortare period kan sömnmedicinering vara bra.

När du kommer till PBM för behandling och fyller i våra formulär, kommer du även få möjlighet att svara på frågor om smärta. Du kan vid ditt första besök påtala om du har besvär av smärta såsom huvudvärk eller muskelsmärta.

Kontakta oss

Läs våra databasbehandlingsvillkor.

Jag godkänner att PBM Sweden sparar och behandlar mina uppgifter i analys, marknads- och profilsystem.