Vi ställer inte in - vi ställer om!
Du kan boka om dina besök, utbildningar och behandlingar hos oss till digitala träffar. Hör av dig till din mottagning eller kontaktperson, så ser vi till att du får träffa oss via video. Varmt välkommen till oss på PBM!

Close icon

Stäng

  • Kontakta oss

  • Hitta till oss

Våra digitala tjänster

TILL DIG MED PSYKISK OHÄLSA

Sedan år 2009 har du som bor i Region Skåne möjlighet att få kognitiv beteendeterapi, KBT, inom ramen för den allmänna sjukförsäkringen. På PBM kan vi hjälpa dig med stress, ångest och depression. Samtliga av våra behandlare är legitimerade psykologer.

VÅRDVAL PSYKOTERAPI

PBM är ackrediterade av Region Skåne för att ge KBT (kognitiv beteendeterapi) inom ramen för Vårdval Psykoterapi. Det innebär att du via din vårdcentral kan få en remiss till oss för KBT. För att få en remiss av din läkare behöver du vara bosatt i Skåne och lida av lättare till medelsvåra besvär på grund av stress, ångest eller depression. Du har rätt att själv välja vilken vårdgivare du vill anlita för din behandling. Vi tar emot remisser för såväl KBT-kort som KBT-lång.

HUR GÅR DET TILL?

När läkaren på din vårdcentral har sänt oss din remiss och vi har mottagit den, kommer vi att kontakta dig för att boka in ett första bedömningssamtal.

Innan första mötet kommer du att få besvara en web-baserad enkät. Du får tillgång till enkäten via en länk som vi SMSar till din mobiltelefon. Syftet är att vi ska få lite mer bakgrundsinformation om dig och din situation, samt att vi ska kunna följa upp resultaten av våra behandlingar. Därför kommer du även att få besvara enkäter när behandlingen avslutas samt vid en uppföljning tre månader efter att behandlingen har avslutats.

På PBM får du träffa en erfaren legitimerad psykolog med inriktning på KBT. Vid första besöket går du och psykologen igenom din situation och dina mål samt upprättar en plan för behandlingen.

En behandling med individuell kognitiv beteendeterapi består vanligtvis av 6-10 sessioner (KBT-kort) eller 6-25 sessioner (KBT-lång) á 45 minuter. Varje session kostar 200 kr. Hos oss gäller även Högkostnadskortet, vilket innebär att du går gratis efter att ha kommit upp i en totalsumma av 1150 kr.

Be din läkare om en remiss direkt till PBM.


PBM Malmö
Nordenskiöldsgatan 6
211 19 MALMÖ
040-618 14 00

PBMs regler för avbokning av besök gäller enligt följande: Avbokning minst 24 timmar innan besök är kostnadsfritt. Avbokning efter 24 timmar debiterar vi 400 kronor enligt region Skånes avbokningsregler, oberoende av om du har frikort eller inte. Avbokningsreglerna gäller oavsett anledning, även vid sjukdom som uppkommit plötsligt, vård av barn eller andra oförutsedda händelser. Du avbokar din tid genom att ringa till vår reception på 040-618 14 00, du kan även ringa under helger. Om vi inte kan svara, eller om du ringer utanför kontorstid, så ska du lämna ett meddelande på vår telefonsvarare.


Information om Vårdval Psykoterapi på 1177.se


För att komma i kontakt med oss:
Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Därefter är det inte längre tillåtet för oss att ha kontakt med Er via vanlig e-post. Istället måste kontakten ske via Mina VårdKontakter som du når via antingen 1177 Vårdguiden eller direkt på adressen www.minavardkontakter.se. Där sker inloggning med ditt bank-id och det går bra att skriva och få svar där på samma sätt som med E-post.


Kontakta oss

För att läsa våra databasbehandlingsvillkor, klicka här

Jag godkänner att PBM Sweden sparar och behandlar mina uppgifter i analys, marknads- och profilsystem.