• Kontakta oss

  • Hitta till oss

Klientinloggning

Pbmonline.se

Parterapi

Parterapi

Hitta vägar till tydlig kommunikation

Par eller individer söker idag parterapi för att behandla olika typer av problem som kan uppstå i en relation. Par kan söka terapi för att de upplever att de bråkar oftare, att de har svårt att kommunicera med varandra, att de har andra specifika problem i sin relation som de inte kan lösa själva eller på grund av mer otydliga problemställningar som leder till ett missnöje som påverkar deras relation. Det är inte heller ovanligt att par söker behandling för att de upplever att deras relation hamnat i ett läge där de inte längre utvecklas tillsammans och vill förbättra relationen, men det finns även fall när par har bestämt sig för att gå skilda vägar och vill då hitta konstruktiva sätt att ta sig igenom en separation.


Hur fungerar parterapi?

Parterapin påbörjas alltid med en utredning vars syfte är att bedöma parets motivation till behandling och att få en tydlig bild av deras situation och historia. Bedömningen följer en tydlig struktur med inledande samtal både enskilt och tillsammans, och slutförs sedan med ett återkopplande samtal där terapeuten presenterar analysen av parets styrkor, svagheter och behov.  

Innehållet i parterapin fastställs utifrån problemformuleringen och parets målsättning. Många gånger handlar det om att förbättra kommunikationen och försöka förstå varandra bättre. Mellan sessionerna får paret öva på verktyg som är relevanta för just deras utmaningar. Metodologin i parterapin är oftast tekniker som är edukativa och syftar till att skapa beteendeförändringar hos båda parter som på sikt kan stärka deras relation och kommunikation. Det handlar mycket om att hitta tillbaka till sina grundvärderingar och det som paret uppskattade hos varandra tidigare, att bli bättre på att uttrycka sina behov och känslor, att lyssna och respektera varandras behov.

Kontakta ett av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Gävle om du vill ha mer information kring parterapi. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

För att läsa våra databasbehandlingsvillkor, klicka här

Jag godkänner att PBM Sweden sparar och behandlar mina uppgifter i analys, marknads- och profilsystem.