Rehabilitering för långvarig smärta 

Bor du i Stockholm finns vår specialistrehabilitering avseende långvarig smärta, antingen kan din vårdgivare sända remiss eller så kan du själv sända en egenremiss via knappar nedan.
Vi har avtal med region Stockholm och vanlig sjuktaxa med högkostnadsskydd gäller. 

Vi har en bred kompetens och lång erfarenhet av att möta personer med långvarig smärta.
I våra smärtteam ingår psykologer, rehabkoordinatorer samt både specialistläkare och fysioterapeuter med inriktning mot smärta.

PBM Wave Head Grön Ljusgrön-1
Hero Utmatt Grön

Vad är långvarig smärta?

Begreppet långvarig smärta innebär att smärtan förekommit i minst 3-6 månader. Det kan vara kvarstående smärta efter en läkt vävnadsskada men även smärttillstånd som fibromyalgi, endometrios, migrän, EDS (Ehlers-Danlos syndrom) och IBS (Irritable bowl syndrom). Innan en rehabilitering för långvarig smärta kan påbörjas är det viktigt att vara medicinskt färdigutredd, dvs att relevanta provtagningar och utredningar är gjorda och att efterföljande medicinska åtgärder är avklarade, t ex en operation eller farmakologisk behandling.

Första steget är en utredning med syfte att kartlägga dina besvär och vad du behöver hjälp med. Din utredning utförs av ett specialiserat och multiprofessionellt team bestående av erfarna läkare, psykologer och fysioterapeuter. Ibland bedömer vi att det finns åtgärder som behöver göras med potential att läka din smärta eller för att utesluta annan sjukdom. Vi kan också bedöma att vår behandling inte är det bästa för dig i dagsläget av andra orsaker och att du istället är i behov av en annan behandlingsinsats. Om vi inte går vidare med smärtrehabilitering hos oss skriver vi en rekommendation kring vad vi anser att du behöver istället så att du och din vårdgivare kan få stöd att gå vidare med rätt åtgärder för dig. 

Fokus i vår behandling är att lära sig hantera smärta och andra hinder genom att förändra egna beteenden och förhållningssätt. Den generella målsättningen är att öka livskvalitén vilket för de flesta innebär att både öka och dosera aktivitet av olika slag, utmana negativa tankar och känslor samt jobba med kroppskännedom och nedvarvning. ​ ​Vi erbjuder både utredning och rehabilitering på specialistnivå för långvarig smärta vid våra två mottagningar i Stockholm; PBM Globen Rehab (Arenavägen 27) och PBM City Rehab (Brahegatan 13A). ​

region-sthlm

PBM

Förändring som håller

Våra mottagningar

 
stockholm brahegatan

Stockholm City

PBM City Rehab
Rehabilitering avseende utmattningssyndrom och långvarig smärta
Tel: 08-408 878 00

Adress

Brahegatan 13A, 114 37 Stockholm
Se på karta

stockholm_globen

Stockholm - Globenområdet

PBM Globen Rehab
Rehabilitering avseende utmattningssyndrom och långvarig smärta
Tel: 08-408 878 50

Adress

Arenavägen 27, 121 77 Johanneshov, plan 5
Se på karta